26 things to do


"Never mind, I'll find someone like you..
I wish nothing but the best for you too..
Don't forget me, I beg, I remember you said..
Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead.."


S
omeone like you.....
Ik heb al meteen mijn eerste to-do finished! Namelijk de site tips, die je hieronder kan lezen.. Let wel op, deze tips zijn allemaal aan de hand van mijn eigen tips, en ervaringen (het zijn er best veel merk ik op).. Verder ben ik ook van plan morgen of overmorgen een aantal van mijn overige to-do's te voltooien, maar dat zie je dan wel verschijnen..
Mocht je trouwens een idee, of een vraagje hebben over een onderwerp van een blog, vertel het me! Dan zal ik een blog erover schrijven als ik niets weet te bloggen ^-^
Ik vind het namelijk altijd leuk om ideeën van bezoekers te krijgen en die uit te voeren! :D

-To-do FINISHED
Site tips:

1.. Een site is nooit af, er is altijd wel iets te doen aan een site. (zoals reageren op gastenboek reacties, etc)
2.. Een site moet niet alleen uit platte tekst bestaan, dan wordt het saai en dan klikken de meeste bezoekers na 2 pagina's de site weg.
3.. De meeste bezoekers vinden het ontzettend gaaf als je met html overweg kan, dit kan je gewoon leren, of je vraagt gewoon hulp aan mensen, die zijn meestal wel bereid om uit te leggen of tips te geven.. ;)
4.. Zorg dat alles overzichtelijk is, niet dat de layout/template te druk wordt en je de navigatie naar andere pagina's moeilijk kan vinden.
5.. Bezoekers vinden het nooit leuk als ze veel moeten klikken om ergens te komen dat ze willen lezen of doen, het maximale klikken mag niet meer dan 2/3 zijn
6.. Zorg ervoor dat je weet waar je site over gaat, dit kan over je eigen leven gaan, over je art, over tips of over wat dan ook..
7.. Doe updates, laat mensen weten als je op hiatus gaat, of dat je weer open bent. Zet bij je updates wat je hebt toegevoegd aan pagina's, wat je gewijzigt hebt etc. Dan weten mensen dat je site wel up-to-date is..
8.. Bezoekers vinden het altijd leuk om free stuff te hebben, of mee te doen aan contesten. Polls zijn altijd ook leuk..
9.. Zorg voor een originele naam, iets wat je nauwelijks tot niet hebt gezien. Maar zorg er wel voor dat het wel een beetje bij je site past, of dat het bij jou past..
10.. Verander niet steeds van naam (zoals ik T-T), want je affiliates raken dan in de war en weten vervolgens niet meer welke site het nu is.
11.. Zet op je main-page (voorpagina, daar waar je als eerste komt) dat je iets over de site hebt staan, dit kan bijvoorbeeld alleen op de main-page, op de domain (pagina over de site) of in je navigatie, wat je zelf wilt, en wat je zelf makkelijker vindt.
12.. De meeste bezoekers vinden het ook altijd leuk om iets over de site te weten, waarom je de site hebt gemaakt, hoe je op de naam kwam, hoelang de site al bestaat en welke layouts je al gehad hebt etc.
13.. Wees altijd bereikbaar, maak een gastenboek aan of gebruik een tagboard, en laat niet alleen je e-mailadres achter.
14.. Als je site echt heel goed bezocht wordt, kan je ook een bezoekersteller op de main-page plaatsen, zo kan je heel goed bijhouden of je site vaak bezocht wordt of niet..
15.. Zorg voor linkpartners, zo wordt je site regelmatiger bezocht door je linkpartners, maar ook door bezoekers die je linkpartners bezoeken. Hoe meer linkpartners, hoe vaker je site bezocht wordt.
16.. Veel beheerders vinden het leuk om muziek op de site te hebben, maar vaak kan je dit niet uitzetten, terwijl je zelf muziek aan het luisteren bent. Muziek is leuk, maar zorg dat je het aan en uit kan zetten ^-^
17.. Bekijk je links regelmatig, dode links zijn erg irritant om mee te werken en mensen vinden het dan nooit leuk om voor niks op een site te zijn geweest, zet dan op de main-page dat je site in onderhoud is, en dat er bepaalde navigatieknoppen het niet doen, en niet bereikbaar zijn..
18.. Bekijk je site op meerdere netwerken, dus Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari etc. Zo voorkom je dat mensen alleen via één netwerk op je site kan komen. Op je site kan je natuurlijk aangeven met welk netwerk je de site het beste kan bekijken, maar dat het geen probleem is om met andere netwerken de site te bekijken.
19.. Blijf het leuk vinden om met je site bezig te zijn, als je het niet leuk vindt, ga je er tegenop zien en kan je net zo goed de site stoppen.
20.. Een verkorte link is altijd veel handiger dan een site-adres met ontzettend veel punten. Je kan via Google goede gratis domain sites vinden, maar je kan domains natuurlijk ook betalen, zo weet je zeker dat deze niet vrijgegeven wordt.. ^-^

En dat waren ze!
Als je nog tips weet, reageer dan en dan zet ik ze erbij! ^-^

x Melis

Geen opmerkingen: